4 αλήθειες για το σώμα μίας γυναίκας



Οι περισσότερες γυναίκες, μόλις πληροφορηθούν ότι θα γίνουν μητέρες, σκέφτονται αυτόματα πόσο θα αλλάξει η ζωή τους. Στην πλειοψηφία τους νιώθουν ευτυχισμένες, πολλές είναι εκείνες, που στρεσάρονται, αναλογιζόμενες τις δυσκολίες της μητρότητας, αλλά σχεδόν όλες ανησυχούν για την εμφάνισή τους και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά κυρίως ύστερα από αυτή.

Δεν είναι υπερβολικό (αν και ακούγεται) ότι πολλές γυναίκες αποφεύγουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, σε κάποιο στάδιο της ηλικίας τους τουλάχιστον, "για να μην χαλάσουν το σώμα τους".

Είναι αλήθεια ότι το σώμα μίας γυναίκας, αλλάζει μετά τον τοκετό. Τα παραπανίσια κιλά «ενοχλούν» την εικόνα της και τη… σπρώχνουν στην κατάθλιψη. Ποια είναι η αλήθεια;

Δεν θα έχετε ποτέ την ίδια εικόνα. Το σώμα σας έχει αλλάξει. Για πάντα! Ακόμα κι αν η ζυγαριά σας επανέλθει στα προ εγκυμοσύνης επίπεδα, τα βάρος σας θα κατανεμηθεί τώρα σε διαφορετικά σημεία. Το δέρμα σας τέντωσε στ περισσότερα σημεία του σώματος και τώρα, που έφυγαν τα περιττά κιλά, προσπαθεί να έρθει στα «ίσια» του, αλλά…

Το σώμα σας δεν λειτουργεί, όπως πριν. Έχει αλλάξει όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη λειτουργία του. Όσο και να γυμνάζεστε, αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε εκείνα, που πετυχαίνατε πριν.

Το σώμα σας κάνει πράγματα, που δεν είχατε φανταστεί. Δεν πρόκειται να σας «απογοητεύσει» την ώρα, που θα ξυπνήσετε για τρίτη φορά μέσα στη νύχτα, προκειμένου να θηλάσετε το βρέφος σας. Θα μπορείτε να κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα βρέφος, ένα μωρό, ένα παιδί για πολλή ώρα, χωρίς να «κουράζεστε» και χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να το ...πετάξετε στο έδαφος. Θα μπορείτε να τρέξετε τα 0-100 σε χρόνο dt από τη στιγμή, που θα ακούσετε το μωρό σας να κλαίει, λόγω ατυχήματος.

Και όμως, παραμένετε όμορφη. Μπορεί το κορμί σας να έχει αλλάξει, αλλά τώρα η ομορφιά σας είναι… διαφορετική. Άλλα είναι τα χαρίσματά σας.